Skibegeleider opleiding

Wil jij ook skileraar worden?

opleiding

Dat kan nu via Alpine Sports!

Op 7, 14, 21 mei en 11 juni is de skibegeleider opleiding. Dit is het begin van je carrière tot skileraar! Doordat deze opleiding vrij kort is, is dit een ideale manier om te ontdekken of het vak van leraar echt iets voor je is. Als je deze opleiding afgerond hebt, kan je leraren assisteren en groepsuitjes begeleiden en introductielessen geven. Je kan ook direct doorstromen naar de A-opleiding. Deze zal in de herfstvakantie van 2017 plaatsvinden in Oostenrijk.

Voor deelname aan de opleiding Skibegeleider gelden de volgende voorwaarden:
• Redelijk niveau eigen vaardigheid (basisparallel op de rolbaan)
• Minimaal 16 jaar oud zijn op de dag van het examen
• Minimaal basislidmaatschap NSkiV vanaf de eerste cursusdag
• Eventuele vrijstellingen / uitzonderingen worden individueel vooraf besproken
• Er is geen aanwezigheidsplicht tijdens de cursusdagen, het wordt wel aangeraden om alle dagen te volgen om je optimaal voor te bereiden op het examen

In totaal bestaat de opleiding Skibegeleider uit:
toelatingstest
4 trainingen bij Alpine Sports van 6 uur
Het examen bestaat uit 4 onderdelen welke afzonderlijk van elkaar voldoende beoordeeld moeten worden voor het behalen van het diploma Skibegeleider.
• Eigen vaardigheid (ploegdraaien, ploegbochten, parallel lang)
• Lesgeven (10 minuten aan medecursisten)
• Theorie (open en meerkeuze)
• Portfolio
De examens voor eigen vaardigheid, lesgeven en theorie worden tijdens de cursusdagen ingevuld. Het portfolio stel je daarbuiten samen, maar wordt grotendeels gevuld door opdrachten die je tijdens de cursusdagen hebt uitgevoerd.
De totale duur van de opleiding is ongeveer 24 uur ( 6 uur p.w.)

kosten:
€ 389,– inclusief cursusmateriaal

Dagen en tijden:
Zondag 7, 14 en 21 mei van 9.00 uur tot 15.00 uur.                                                     Zondag 11 juni van 9.00 uur tot 15.00 uur. (tevens examendag)

Vervolgopleidingen:
Skibegeleider is de eerste stap in de reeks van 4 stappen. Na de eerste opleiding kan je door voor de A opleiding ( herfstvakantie 2017 in Oostenrijk), vervolgens de B opleiding en als laatste de Snowsafety module. Deze gehele opleiding is erkend door NOC-NSF en heeft een MBO 4 status.

Denk jij dat je geschikt bent voor deze super leuke opleiding, ben je lid van de NskiV en wil je in de toekomst onze collega worden?  Schrijf je dan nu in!!

Mocht er omwille welke reden dan ook klacht zijn omtrent de opleiding kunt u door op de link te klikken de procedure bekijken:
Klachtenprocedure