Skiën en Snowboarden

Onze Rolbanen

rolbaan-zijaanzicht Skiles of snowboardles op de indoor rolbaan is zeer goed voor je techniek. Voor zowel beginners en gevorderde skiërs en snowboarders geschikt. Professionele begeleiding door onze hoog opgeleide leraren en trainers.

Je staat per uur les met 2 tot 3 mensen tegelijk op dit “rollend oppervlak”. Hierbij kan je uit gaan van 10 minuten op, 10 minuten af bij skiles en snowboardles. Je wisselt dus af met de andere cursisten op de baan. De bewegingen zijn nauwkeurig te volgen door de spiegelwand tegenover de baan en op deze manier zijn de aanwijzingen van de leraar gemakkelijk op te volgen.

Skiën en snowboarden bij Alpine Sports is de ideale manier om je voor te bereiden op de wintersport.

voordelen van de rolbaan

  • Eindeloze afdaling
  • Minimale kans op blessures
  • Indoor, dus geen last van kou, wind, neerslag
  • Leraar is altijd dichtbij
  • Individueel les (max 6 personen)
  • Spiegelwand voor zelfcorrectie
  • Ideaal om conditie te verbeteren
  • Geen tijdverlies door liftgebruik
  • Cursus in eigen tempo te volgen
  • Een les volgen kan ook met familie/vrienden met een ander ski- of snowboardniveau

Onze Leraren
Alpine Sports stelt zich tot doel de kennis en vaardigheden van zijn leraren op hoog niveau te houden. Elk seizoen volgen zij daarom intensieve trainingen om het instructieniveau te verbeteren en de laatste trends te introduceren. Allemaal hebben ze minimaal één, maar vaak meer diploma´s om ski-/snowboardles te geven. Een vereiste is dat ze geduld hebben en communicatief vaardig zijn, zodat ze iedere sporter op zijn of haar niveau individueel kunnen coachen.

Recreatieve beginners, (ver)gevorderden en groepen
Om je techniek te verbeteren of in vorm te komen voor de wintersport volg je op recreatief niveau ski- en snowboardlessen voor beginners, (ver)gevorderden en groepen op de rolbanen. Onze leraren bekijken met hun geoefend oog wat daarvoor individueel nodig is en geven je instructies en oefeningen op maat. Zij houden je vorderingen nauwkeurig bij, zodat ze daarop in de volgende les kunnen voortborduren.

Kinderlessen
Ook de allerkleinsten kunnen leren skiën bij Alpine Sports. Op de borstelbaan leren 3- tot 5-jarigen in 6 lessen van een uur de grondbeginselen van het skiën, zodat ze tijdens de wintersport meteen met een klasje mee kunnen. Per les bestaat de groep uit maximaal 6 kinderen van ongeveer hetzelfde niveau, waarbij we natuurlijk rekening proberen te houden met broertjes en zusjes. De laatste minuten mogen de kinderen lekker sleeën. Ter afsluiting van de cursus (minimaal 5 lessen) krijgen de kinderen een ècht diploma. Na de borstelbaan zijn ze klaargestoomd voor lessen op de rolbaan. Kijk hier.

Grotere kinderen
Grotere kinderen, vanaf 6 jaar (snowboarden vanaf  +/- 10 jaar),
kunnen meteen op de rolbaan hun kunsten vertonen en zich verder ontwikkelen.

Schoolskiën/snowboarden
Skiën dan wel snowboarden met de klas, als gymles of gezellig met een groepje. Hiervoor hebben wij verschillende mogelijkheden, die we graag in een gesprek nader toelichten.

Introductieles
Om kennis te maken met het indoor skiën of snowboarden hebben wij speciale introductielessen voor diegenen die nog nooit een les bij Alpine Sports hebben gevolgd. Zo kun je kijken of skiën of snowboarden op een rollerbaan iets voor je is. Uiteraard ben je na de eerste les niet meteen volleerd, maar je krijgt wel een goede indruk van hoe zo’n les er aan toe gaat.

Lessen / leskaarten
Na de introductieles is er de mogelijkheid om een of meerdere lessen te boeken. Wij werken daarbij in blokken van 6 of 12 lessen, dit kan je het beste met de leraar overleggen. Voor een overzicht van de prijzen en leskaarten, klik hier.

Alpine DownHill Kidsteam
In een kidsteam wordt de ‘sneeuwsport’ intensief als wekelijkse sport beoefend; net als voetbal, hockey en andere sporten. Onder vakkundige begeleiding bekwamen de leden zich in het door hen gekozen specialisme. Klik hier voor meer informatie.

Alpine Sports Wintersportreizen
De wintersportreizen van Alpine Sports zijn inmiddels beroemd. Voor iedere wintersporter is er wel een reis die bij hem/haar past. Klik hier voor meer informatie.